Witam
Trafiłem na Twoje forum ponieważ szukam porady co do żywienia. Mam 28 lat ważę ok 80 kg. Bieg od ok 6 lat, chciałbym polepszyć swoje wyniki i trochu schudnąć, myślałem o wadze 76 kg. Obecnie staram się jeść dość zdrowe, owoce i warzywa jem codziennie staram się jest ciemny chleb. Co do treningu to trenuje ok 4 - 5 razy w tygodniu, mój trening to trening biegowy plus ćwiczenia siłowe. Co możesz mi poradzić abym mógł troszku schudnąć i zrzucić zbędny tłuszcz ?
Schudnąć i polepszyć wyniki.
Re: Schudnąć i polepszyć wyniki.
Możesz liczyć kalorie to pomaga. Podaj przykładowy jadłospis wraz z napojami, zobaczymy jak wygląda Twoja dieta.
Jedz mniej a częściej. Co trenujesz?
Jedz mniej a częściej. Co trenujesz?
-
Tak, akurat przy bieganiu i osiąganiu jak najlepszej wagi to już trzeba jeść takie specjalne rzeczy i bardzo dokładnie liczyć kalorie.
-
A przez te 6 lat treningu przy takim trybie zycia ile ci się udało schudnąć, tak z ciekawości i dla zmotywowania pytam 

Ja byłam bardzo aktywa fizycznie i nie miałam żadnego problemu z wagą. Teraz aktywność spadła i wdzę zmianę w mojej figurze. Chyba czas zmienić nawyki żywieniowe.
Wróć do „Porady dietetyczne - parę słów o mnie :-)”