Czarno-białe "kotlety" z fasoli

moj-kawalek-podlogi
Posty: 5
Rejestracja: sob gru 19, 2015 1:29 pm

Czarno-białe "kotlety" z fasoli

Postautor: moj-kawalek-podlogi » sob gru 19, 2015 1:41 pm

Składniki:
1,5 szklanki ugotowanej wcześniej fasoli (fasolę należy namoczyć dzień wcześniej, po czym ugotować)
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
chili/ pieprz cayennemajeranek
słodka papryka
czosnek niedźwiedzi (opcjonalnie)
sól

Przygotowanie:
1. Podsmażyć poszatkowaną cebulę z czosnkiem na odrobinie oliwy.
2. Dodać cebulę i czosnek do ugotowanej wcześniej fasoli.
3. Zblendować na jednolitą masę.
4. Całość musi być dobrze doprawiona ze względu na brak wyrazistego smaku fasoli.
5. Ulepić „kotlety” i posypać je sezamem lub czarnuszką.
6. Piec w piekarniku nastawionym na 190°C przez około 30-40 minut, aż „kotlety” się zarumienią.
Smacznego!

poti
Posty: 1
Rejestracja: śr wrz 28, 2016 6:06 pm
Lokalizacja: Katowice

Re: Czarno-białe "kotlety" z fasoli

Postautor: poti » czw wrz 29, 2016 6:00 pm

Świetny przepis!! Z chęcią spróbuję!


Wróć do „Obiad”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość