Strona 1 z 1

Czym słodzić?

: czw sty 24, 2013 2:25 pm
autor: alas
Wykryto u mnie cukrzycę. Bardzo boję się tej choroby i pogorszenia stanu zdrowia. Jednak nie jestem wstanie przełknąć gorzkiej kawy, której nie umiem sobie odmówić. Czym ją mogę posłodzić jeżeli nie ma to być cukier?

Re: Czym słodzić?

: czw sty 24, 2013 8:05 pm
autor: Tago
może wypróbuj słodzik niskokaloryczny, który nie wpływa na poziom cukru we krwi, więc jest bezpieczny
... kawa bardzo dobrze smakuje również z miodzikiem :-)

Re: Czym słodzić?

: pn sty 28, 2013 3:28 pm
autor: Lisa73
Słodzę ksylitolem. To taki wyciąg z brzozy. W przeciwieństwie do syntetycznych słodzików jest naturalny i zdrowy. Poczytaj o nim w necie. Ciekawa strona to np. www.ksylitol.com

Re: Czym słodzić?

: sob lut 02, 2013 9:25 pm
autor: Tago
nie słyszałem jeszcze o czymś podobnym :shock: jak ten wyciąg smakuje? - jak cukier?

Re: Czym słodzić?

: wt gru 15, 2015 8:24 am
autor: Raznarys
Ja słodzę miodem albo słodzikiem do tego warto sobie ogarnąć catering który nam dowiezie jedzenie i tyle dieta jak marzenie kilogramy gubie w miesiac

Re: Czym słodzić?

: ndz mar 06, 2016 11:53 am
autor: kacper.miel90
ksylitol to cukier brzozowy, zdecydowanie lepszy i zdrowszy niż tzw:" biała śmierć" tyle tylko ze jest dość drogi no i ze względu na cene nie będziesz go stosował do wszystkiego wszystkiego.
Ale polecam spróbować i się przekonać jak smakuje

Re: Czym słodzić?

: ndz maja 15, 2016 9:04 pm
autor: moonk
Biały cukier to jak mówią biła śmierć. Ja słodzę naturalnymi składnikami typu ksylitol albo miód. Jeśli chodzi o ten drugi to kupuję tylko z pasiek z prawdziwego zdarzenia.
Sama natura, bez sztucznych konserwantów. Smakuje pysznie.

Re: Czym słodzić?

: wt lis 15, 2016 2:40 am
autor: magdab
Cukier powoduje wiele chorób, więc warto go wyeliminować ze swojej diety. Ja zastepuję go w kuchni ksylitolem. Ostatnio jest coraz bardziej popularny i sporo osób go używa, ale niewiele z nich wie, że najczęściej kupują chiński. Trzeba na to uważać, bo jest kiepskiej jakości,ponieważ pozyskuje się go z kolb kukurydzy, a nie z drewna brzozy. Jezeli już kupujecie to tylko fiński, zaopatrujcie się w dobrych sklepach, ja swój kupuję w naturalny-market.pl, mają tam wszystko czego potrzeba przy zdrowym odżywianiu.