Ile można schudnąć na diecie warzywno-owocowej?
Czy po skończone diecie nie grozi nam efekt "jojo"?
Dziewczyny piszcie o swoich efektach po skończonej kuracji warzywno-owocowej?
Ile można schudnąć?
Re: Ile można schudnąć?
nie grozi nam efekt jojo o ile nie wrócimy do starych niezdrowych nawyków żywieniowych. Ja straciłam 4 kg w 2-tygodnie 

Efekt utraty wagi jest zależny od paru czynników wg Ewy Dąbrowskiej - "Ciało i ducha ratować żywieniem"
"Jeżeli waga ciała jest wyższa, wówczas utrata wagi będzie większa. Pacjenci szczupli tracą na wadze po 2 tyg. 3 kg, a otyli, 4,6 kg. Większa utrata wagi występuje na początku kuracji i wynosi 0,48kg/dobę, po 4 tyg. 0,4 kg/dobę, a po 6 tyg. 0,28kg/dobę."
Oczywiści efekt utraty wagi, nie jest tutaj najważniejszy. Głównie chodzi nam o oczyszczenie organizmu ze złogów i toksyn, które latami kumulują się w naszym organizmie powodują wiele chorób i dolegliwości.
"Jeżeli waga ciała jest wyższa, wówczas utrata wagi będzie większa. Pacjenci szczupli tracą na wadze po 2 tyg. 3 kg, a otyli, 4,6 kg. Większa utrata wagi występuje na początku kuracji i wynosi 0,48kg/dobę, po 4 tyg. 0,4 kg/dobę, a po 6 tyg. 0,28kg/dobę."
Oczywiści efekt utraty wagi, nie jest tutaj najważniejszy. Głównie chodzi nam o oczyszczenie organizmu ze złogów i toksyn, które latami kumulują się w naszym organizmie powodują wiele chorób i dolegliwości.
- Nie chce pani znać stanu swego zdrowia?
- Wiem, jaki jest - odparła Weronika.
- Mój stan to nie to, co widzicie w moim ciele, ale to, co dzieje się w mojej duszy.
Paulo Coelho - Zapraszam na moją stronę http://www.skuteczneodzywianie.pl/
- Mój stan to nie to, co widzicie w moim ciele, ale to, co dzieje się w mojej duszy.
mój znajomy na tej diecie stracił w ciąg 14 dni 7 kg, niestety później wrócił do swoich starych nawyków żywieniowych, czyli chipsy i piwo
a kilogramy wróciły z nawiązką. Więc moje pytanie po co ta dieta?

udało mi się zrzucić 5 kg na diecie warzywno owocowej i waga się utrzymuje. Osobiście polecam.
Ja muszę spróbować. Jakoś nie udaje mi się zrzucić ani grama mimo iż stosowałam dietę 1000 kal. Może taka mi pomoże teraz jest sezon na świeże owoce i warzywa.
A czy dodatkowo stosując tą dietę także trzeba ćwiczyć? Aa no i na jakich partiach ciała najbardziej widać efekty? Posiłki trzeba jeść regularnie i najlepiej pięć, czy wtedy kiedy się ma ochotę?
Misialinia, już odpowiadam na twoje pytania
1. Dieta warzywno-owocowa najlepsze efekty daje w połączaniu z ruchem (usuwanie toksyn z organizmu jest o wiele bardziej skuteczne).
2.Jeśli chodzi o partie ciała na których najbardziej widać efekt, to tak jak z większością diet tłuszczyk tracimy na całym ciele, nie w wybranych partiach ciała. Aby kształtować sylwetkę, tak jak chcemy - musimy ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć
3. Nie ma ogólnych wytycznych, co do ilości zjadanych posiłków na diecie warzywno owocowej. Może powiem inaczej w ośrodkach, które prowadzą taką dietę posiłki podawane są 3 razy dziennie o stałych porach. Pomiędzy posiłkami wskazane jest nawadnianie organizmu herbatkami ziołowymi lub wodą.
I najważniejsze dieta warzywno owocowa nie jest typową dietą odchudzającą, to dieta zdrowotna, lecząca wiele chorób i dolegliwości.

1. Dieta warzywno-owocowa najlepsze efekty daje w połączaniu z ruchem (usuwanie toksyn z organizmu jest o wiele bardziej skuteczne).
2.Jeśli chodzi o partie ciała na których najbardziej widać efekt, to tak jak z większością diet tłuszczyk tracimy na całym ciele, nie w wybranych partiach ciała. Aby kształtować sylwetkę, tak jak chcemy - musimy ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć

3. Nie ma ogólnych wytycznych, co do ilości zjadanych posiłków na diecie warzywno owocowej. Może powiem inaczej w ośrodkach, które prowadzą taką dietę posiłki podawane są 3 razy dziennie o stałych porach. Pomiędzy posiłkami wskazane jest nawadnianie organizmu herbatkami ziołowymi lub wodą.
I najważniejsze dieta warzywno owocowa nie jest typową dietą odchudzającą, to dieta zdrowotna, lecząca wiele chorób i dolegliwości.
- Nie chce pani znać stanu swego zdrowia?
Schudnąć można sporo, tylko co potem. Po takiej głodówce to efekt jojo może być ...
Wróć do „Dieta warzywno-owocowa dr. Ewy Dąbrowskiej”